Een verbindende vitaliteitsworkshop met jouw collega’s

Vitaliteit gaat in onze samenleving een steeds belangrijkere plaats innemen. We zijn op allerlei fronten bezig: gezond en bewust eten, voldoende bewegen, zoeken naar methoden om te kunnen ontspannen. Ook in de zakelijke omgeving staat bij veel organisaties het welzijn van medewerkers hoog op de agenda. Dat is nodig in onze hectische post-COVID samenleving waar we constant, elke dag, aan een enorme hoeveelheid prikkels, veranderingen en twijfels worden blootgesteld.

Vitaliteit is breder en gaat veel verder dan alleen je gezondheid. Naast fysieke gezondheid behelst dit ook onze mentale veerkracht. Werkdruk en negatieve stress vragen om versterking van onze mentale veerkracht. Helaas bereik je met zaken als mindfulness, meditatie en bewustwording vaak maar een bepaald deel van je medewerkers. Degene die het het hardst nodig hebben, hebben er vaak geen tijd voor.  

Mensen die regelmatig yoga beoefenen weten dat het hun vitaliteit en prestaties in hun leven verbeterd. Met een gerichte workshop van Kracht Yoga & Vitaliteit kun je kennismaken met de vele manieren waarop Yoga je er beter uit laat zien en beter laat voelen in het dagelijkse leven.

De drie plussen van een krachtsessie

  • Bewustwording van het belang van jouw vitaliteit  

Wetenschappelijk is aangetoond dat muziek, beweging en meditatie goed zijn voor de fysieke en mentale vitaliteit en dat creativiteit en prestaties hierdoor toenemen. Yoga biedt dat! 

Yoga is een praktische manier van inspannen en ontspannen die voor iedereen toegankelijk is en leidt tot fysieke en mentale gezondheid. Om impact te kunnen blijven maken in je werk, heb je energie nodig. Dat haal je uit je lijf en uit je hoofd. Door je in te spannen maar ook zeker door je te ontspannen word je een vitaler en blijer mens.

  • Verbinding met elkaar als team 

Plezier en energie, maar ook lef en kwetsbaarheid combineren in teamverband geeft verbinding en vertrouwen. Verbinding is nodig om continuïteit te borgen, om veranderingen op te pakken met elkaar, beter te kunnen samenwerken, kortom om ook bedrijfsresultaat te behalen. Vertrouwen op de werkvloer is nodig om de betrokkenheid te vergroten waardoor er ook minder negatieve stress wordt ervaren.

  • Vergroten belang van vitaliteit medewerkers

Als bedrijf/organisator laat je zien dat je de vitaliteit van jouw medewerkers belangrijk vindt. Energieke mensen die ervoor gaan in hun werk, krijg je door goed voor je medewerkers te zorgen. Dat is al lang niet alleen meer de verantwoording van alleen de medewerker, maar ook van de werkgever. Als werkgever kan je hier dus gericht een bijdrage aan leveren. Uiteraard wil je vitale, gemotiveerde medewerkers die een succesvolle bijdrage blijven leveren in je bedrijf.

Waarom door Kiki van Maurik bij Kracht Yoga & Vitaliteitsstudio?

Ik ben een praktische en nuchtere yoga docent. Voordat ik zelf als ondernemer met een eigen Yogastudio ben begonnen, heb ik diverse managementfuncties in het bedrijfsleven gehad. Functies waarin veel werd gevraagd op allerlei gebied. 

Ik heb altijd veel baat gehad bij Yoga. Door het beoefenen van diverse Yogavormen kan ik energiek blijven, zowel fysiek als mentaal. Ik heb mijn liefde voor Yoga verkent en vergroot door diverse Yoga docentopleidingen te volgen. Uiteindelijk ben ik gestart met het mijn eigen bedrijf: Kracht Yoga & Vitaliteitsstudio in Harmelen.

Mijn grote doel is om ook de zakelijke markt te bereiken, zodat we allemaal vitaler en energieker worden met een betere balans tussen inspanning en ontspanning in ons dagelijkse werkzame leven. We worden omgeven door prikkels, verwachtingen, doelen, eisen en dat kan je opbreken. Daarom is het goed om dit te voorkomen en naast fysieke gezondheid ook mentaal goed voor jezelf te zorgen. Door mijn eigen ervaringen kan ik die vertaling maken.

Wat ik nu waarneem is dat veel mensen uit het zakelijk leven die bij mij in hun vrije tijd in de studio komen, vooral veel baat hebben bij Yin Yoga. Yin Yoga geeft rust en meer ruimte in je hoofd, waardoor je in staat bent om in verbinding te komen met jezelf en met je eigen lijf. Hierdoor kan je in drukke periodes beter herstellen en kan je met signalen vanuit je lichaam beter anticiperen op wat je nodig hebt. 

Waar bestaat de krachtsessie-workshop uit?

  • Kennismaking; wie is wie? Wat brengt je hier? Wat herken je uit bovenstaande inleiding? Heb je een idee wat je zou willen halen vandaag? Kiki modereert, boven, aan de grote tafel.
  • Theorie blok; wie is er bekend met yoga? Wat is yoga, waar is het goed voor en hoe kan je praktisch elke dag Yoga toepassen, zodat je energieker naar je werk gaat?
  • Praktijk, in de studio beneden, op de mat; meditatie en ademhalingstechniek, 1/2 uur actieve Yang Yoga waarbij spierkracht nodig is, 1/2 uur ontspannende Yin yoga met aandacht voor stretch op bindweefsel. Sessie van ca. 1,5 uur. 
  • Evaluatie: ervaringen delen; terugpakken op kennismaking; eventuele acties

Kosten

Deze zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en het aantal deelnemers in de studio (max. 15). Altijd incl. gebruik van materialen, thee, koffie. Duur ca. 2,5 – 3,5 uur. Mail s.v.p. voor een passende offerte, of bel mij op 06-2206 9314.

In overleg is het ook mogelijk om de workshop met materialen op een locatie elders te houden, of als onderdeel van een event of teambuildingsprogramma.

Follow up

Na de workshop is opvolging vaak verstandig. Dit vergroot het effect. Op basis van de evaluatie kan dit bijv. bestaan uit een verdiepingsworkshop; vervolgles of lessen op locatie, individuele coaching, of specifieke aandacht voor ademhaling, ontspanning, flexibiliteit, etc. Ook is een bedrijfslidmaatschap voor deelname aan de lessen in de studio in Harmelen mogelijk.

De studio in Harmelen is centraal gelegen in Nederland en goed per auto te bereiken.
In de directe nabijheid zijn geschikte vergaderlocaties en restaurants. Voor een kleiner gezelschap kan ook onze woonkamer een optie zijn.

Contact

Heb je interesse om met je team een krachtsessie te ondergaan? Een sessie die je bewust maakt van vitaliteit op de werkvloer en zorgt voor een plezierig en energiek dagdeel?

Bel dan voor meer informatie: 06-22069314