Wat is Yoga?

Yoga is erop gericht om je lijf flexibeler en soepeler te maken. Maar dat is het zeker niet alleen! Yoga is namelijk meer dan dat. Het is een methode die helpt om gezondheid, innerlijke kracht en vitaliteit te ervaren met een achterliggende filosofie, die meer dan 5.000 jaar oud is en door miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks wordt beoefend. Yoga kent vele soorten vormen, die er allemaal op gericht zijn om je lichaam, geest en ademhaling met elkaar te verbinden, waardoor je energieker en krachtiger wordt. 

Waarom is het goed voor jou?

Er zijn tal van redenen waarom yoga goed voor jou is. In deze snelle maatschappij waarin we elke dag geconfronteerd worden met allerlei prikkels is de afwisseling tussen ontspanning en inspanning erg belangrijk. Een goede balans hierin biedt yoga. Yoga houdt ons lichaam en geest gezond. Door Yoga ontwikkel je flexibiliteit en kracht, optimaliseer je je ademhaling, krijg je meer energie, word je meer bewust van het hier en nu (mindfulness), krijg je een betere focus en ben je in verbinding met jezelf. Kortom; door Yoga word je een vitaler, gezonder en energieker mens!

Yoga bij Kracht Yoga & Vitaliteitsstudio

Wekelijks vindt er een groot gevarieerd aanbod van diverse yogalessen in onze studio plaats, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Yin Yang Yoga, Restorative, Power Yoga, Yoga Pilates en Qigong. Klik op het rooster voor het volledige aanbod. Een omschrijving van het type yoga zie je in het lesrooster.

Onze lessen blijven we aanpassen naar behoefte van onze deelnemers. Dus dat betekent dat we ook nogal eens wisselen of lessen toevoegen. Hou het rooster dus goed in de gaten! 

Daarnaast kan je ons ook altijd benaderen voor een privéles (1-3 deelnemers). Dan nemen we echt de tijd voor specifieke wensen en behoeften, zodat jouw yogales alles biedt wat jij nodig hebt op dat moment. Wil je hier graag meer over weten of een privéles boeken, vul ons contactformulier in of bel 06-22069314.

Wat is Pilates?

Pilates is een hele fijne en zeer effectieve workoutmethode, die de nadruk legt op het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht en flexibiliteit van jouw lichaam, waarbij onze ademhaling de beweging ondersteunt, stabiliseert. Elke beweging doe je vanuit een aangespannen centraal punt in je lichaam, je core. Dit is het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken.

Waarom is het goed voor jou?

De spieren van je core gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Wanneer je een sterke core hebt, heb je bij elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures, het beschermt je rug in het dagelijks leven en zorgt voor een goede houding van je hele lichaam. Het helpt uitstekend om je lichaam weer in vorm te krijgen of te houden.

Pilates bij Kracht Yoga & Vitaliteitsstudio

In onze studio worden er wekelijks pilates lessen aangeboden. Ook een combinatie van Yoga en Pilates. Zie ons rooster voor ons aanbod!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Kracht Yoga & Vitaliteitsstudio voor jou kan betekenen of welke vorm bij jou past? Bel 06-22069314 of boek een proefles en laat je voorlichten door een van onze docenten.

In onze studio zijn matten, blokken, bolsters, riemen, kussens, dekens, etc. aanwezig. Te allen tijde kan je hier gebruik van maken. Uiteraard mag je je eigen mat altijd meenemen. Maak je gebruik van een mat van ons? Dan graag altijd de mat na afloop schoonmaken met onze speciale middelen hiervoor.

Na onze lessen is er altijd tijd om even na te praten of van een kopje thee te genieten.